Navigatie

Gratis Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe bloemstukjes en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Digiscrap

Bloemschikken

bloemschikken

Valentijnshart

valentijn

Rozen

roos

Campari

campari

Valentijnsbox

rita

I Love You

hartje

recepten

Valentijns recepten uitwisselen op deze site.
Je kunt deze doormailen naar christ@valentijncreatief.be

 
lijn
tongrolletjes Tongrolletjes met garnalen en champignons,  zeer feestelijk
als voorgerecht 1 tongfilets per persoon,
als hoofdgerecht 2 per persoon.....
  Jenthe's keuken
De tongfilets halveren in de lengte, kruiden met peper en zout en oprollen van kop naar staart, met velkant naar binnen. Vastprikken met houten stokje. In diepe microgolfschaal leggen met 1 dl witte wijn, afgedekt, 4 – 5 min ( ½ -1 min per stuk), ca 500 Watt. Laat nagaren. Maak ondertussen een roux met de boter en bloem. Voeg visbouillon en witte wijn ( uit de microgolfschaal) toe, alsook de eidooier, room, citroensap, champignons en garnalen. Verwijder houten stokjes en schik de tongfilets in aparte schaaltjes en overgiet met de saus. Serveer met aardappelpuree als hoofdgerecht. Als voorgerecht met hotelbroodje of stokbrood. Je kan dit vooraf klaarmaken, en opwarmen in de oven. Tip: Kan ook met pangasiusfilets, minder duur, en zeker even lekker. Indien grote filets neem dan 3 tongrolletjes per persoon als hoofdgerecht. Neem als voorgerecht altijd kleine filets. Diepvriesfilets laten ontdooien, of in microgolf op ontdooistand, onafgedekt, gedurende ongeveer 5 min zodat je de filets kan oprollen.
lijn
jenthes recepten Vier manieren om glaasjes te vullen 
........ Jenthe's keuken
Vul de glaasjes voor 1/3 met fijngeknipte sla. Vul bij met garnalen, krabvlees of rivierkreeftjes. Meng 1 eetl mayonaise met 1 eetl cocktailsaus en lepel dit in de glaasjes. Afwerken met stukjes tomaat, een toefje peterselie of sprietjes bieslook. -Vul de glaasjes met sla en stukjes gerookte zalm. Meng 1 eetl roomkaas met kruiden met 1 eetl melk en lepel dit bovenop de zalm. Versieren met sprietjes bieslook. - Vul de glaasjes 1/3 met klaargemaakte knolselder (geraspt met mayonaise) en stukjes gedroogde ham bovenop. Versier met plukje tuinkers. - Vul de glaasjes 1/3 met stukjes fijne asperges (blik) en 1/3 krab of garnaal. Meng mayonaise met verse peterselie en lepel erover. Afwerken met plukje peterselie en een aspergekopje.
lijn
jenthes keuken Scampis pican ...........Jenthe's keuken
Voor 2 personen 1 sjalot, fijngesnipperd...2 teentjes look, fijngesnipperd2 rode pepertjes, ontdaan van zaadjes, fijngesneden...12 – 18 scampi ( diepgevroren)....1 eetl olijfolie....1 dl room....2 eetl echte boter Zet de scampi even in warm water om te ontdooien. Pel de scampi, behalve staartje, dit is makkelijk om vast te nemen. Stoof de sjalot in olijfolie en voeg na 1 min knoflook en rood pepertje toe. Laat even stoven en voeg room toe. Kruiden naar smaak met een beetje zout. Laat ± 5 - 10 min zachtjes pruttelen. Roer de boter onder de saus. Leg 6-8 scampi in een schaaltje, zet in microgolf, onafgedekt, 1 min, ca 750 Watt. Omdraaien, saus overgieten, en nogmaals 1 min in microgolf . Doe hetzelfde met het tweede schaaltje. Serveer onmiddellijk met stokbrood. Weetje: Kan ook in de oven. Op 200° ± 5 min, omdraaien, saus toevoegen, nogmaals 5 min.
lijn
yvette Sint valentijnstip receptje om de liefdelust wat op te peppen. Verse oesters met sojasaus ....Yvette
Benodigdheden: 16 verse oesters 1 rood Spaans pepertje 4 eetlepels lichte Chinese sojasaus 2 eetlepels droge sherry 1 theelepel gemberpoeder Was het rode pepertje, verwijder het zaad en hak of snij het zeer fijn.Meng de sojasaus met de sherry, de gember en het pepertje en laat het mengsel een paar uur staan. Schenk de saus in een klein Japans of Chinees kommetje en serveer er de oesters, geopend, apart bij.

Volgende pagina