Oude trog opvullen met vetplantjes

Benodigdheden:
Oude trog; 2/3 potgrond gemengd met 1/3 zand; fijne keitjes; vetplantjes, (ik gebruikte niet winterharde, dus mijntrog gaat tijdens de winter in de serre); enkele grotere keien, kleine bloempotjes enz. om af te werken.

 

Werkwijze:
Zorg dat er gaten in de trog zijn dit zorgt voor een goede afwatering, vetplantjes houden niet van natte grond. Vul de trog met de gemende potgrond, druk deze behoorlijk aan en doe er een laag fijne keitjes bovenop. Plant de plantjes in de trog en werkt af met de kleine potjes of iets dergelijks. De trog staat liefst in volle zon, af en toe water geven.
Tijdens de winter geen water geven

 

Vermeerderen van niet winterharde vetplantjes gebeurd door het maken van bladstek. De stek moet een paar weken op een koele plaats drogen, er ontwikkelen zich worteltjes en nieuwe knoppen aan het blad. Zodra je deze ziet kan de stek op een met grond gevulde bloempot worden gelegd. Tijdens de eerste week geen water geven De wortels moeten eerst contact maken met de potgrond. Na het uitgroeien van de stek mogen ze in pot, trog of in de tuin geplant worden. Ze laten zich ook makkelijk scheuren.