Recepten uitwisselen

Kalkoencasserole met bier en paddestoelen      4 pers.

2 appels
1 fles bier (zwaar)
75 gr. boter
500 gr. kalkoenfilet
kaneel
2 kleine knoflooktenen
kruidnagel (gemalen)
200 gr, paddestoelenmelange
1 dl. ketchup
2 gesnipperde uien
2 eetl. worcestershiresaus
200 gr. gesneden prei

Lekker met zuurkool en aardappelkroketjes erbij. Deze kalkoencasserole is ook goed in te vriezen en blijft ca. 3 maanden houdbaar. Neem voor de kalkoenfilets bij voorkeur kalkoenborstfilet.

Meng het bier met de ketchup en de worcestershiresaus. Laat hierin de kalkoen ca. 3 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 220 graden in 8 minuten. Verhit tweederde van de boter in de pan. Dep het vlees droog en braad het rondom bruin in de hete boter. Snij de twee appels in schijfjes. Neem het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de ui, de appelschijfjes en de prei even aan. Pers de knoflook boven de groenten uit.

Schep de groenten in een ovenschaal en leg de kalkoen erop. Bestrooi met wat zout, een mespunt kruidnagelpoeder en een mespunt kaneel. Schenk de helft van de marinade erover. Laat de kasserol afgedekt met het aluminiumfolie in de oven in ca. 50 minuten gaar worden. Bak de paddestoelen in de rest van de boter. Snijd het vlees in plakken, leg terug in de schaal en verdeel de paddestoelen erover.

 

Eet smakelijk.....Marian.