Recepten uitwisselen

Duiveltjesvlees 

1 kg. magere varkenslappen of kip (in stukjes snijden)
4 tenen knoflook
4 uien gesnipperd
1 bakje champignons in plakjes
1 zakje nasikruiden
150 ml. slagroom of room culinair
100 ml. sojamelk
4 eetl. azijn
6 eetl. ketjap manis
6 eetl. tomatenketchup
ruim 1 eetl. pindakaas
1 eetl. schenkstroop
2 theel. sambal
pandanrijst voor 4 pers.

 

Het vlees in boter en olie aanbakken. De uien erbij doen en dit alles omscheppend meebakken. De knoflooktenen persen en de plakjes champignons ook bij het vlees doen. Strooi de nasikruiden over het vleesmengsel en roer dit goed door. Daarna de azijn, ketjap, tomatenketchup, pindakaas, stroop en de sambal bij het geheel voegen. Als laatste doe je de room en de sojamelk erbij, even roeren en daarna 1 uur zachtjes laten sudderen. Kook in de tussentijd de rijst.

Dit gerecht eet je met rijst. En je kunt er zoetzure komkommer en atjar bij eten. Dit gerecht kun je goed een dag van te voren maken, dan schijnt de smaak nog lekkerder te zijn.

Eet smakelijk.............Marian.