Recepten uitwisselen

<

ZEETONG GEVULD MET ROZE ZALM

Benodigdheden : 4 personen
3 sjalotten sap van 1 citroen
1/8 L Witte wijn 30 g boter
1 laurierblad 8 zeetongfilets (à 80 g)
enige peperkorrels 20 g bloem
zout een snuifje suiker (facultatief)
375 g roze zalm ½ bussel dille
200 g room citroenschijfjes of partjes
peper

 

 

 

 Bereiding:

1.      Schil de sjalotten.
2 sjalotten, wijn, laurierblad, peperkorrels en een beetje zout in een vuurvaste kom of in een microgolfovenkom doen.

2.      Zalm wassen, goed afdrogen en in de schaal leggen. Afgedekt in 5’ laten pocheren in de oven of in de Microgolfoven. Nog 2’ laten staan. Zalm uit de schaal nemen en lichtjes laten af-koelen.

3.      Zalm ontvellen en ontgraten. Visfond van die schaal zeven en opzij houden.

4.      De overgebleven sjalot fijn hakken en met 10 g boter sueren. Lichtjes laten afkoelen.

5.      De zalm en de gesueerde sjalot fijnmalen en verfijnen met een beetje citroensap, 2 eetlepels room, zout en peper. Dit mengsel goed dooreenmengen.

6.      Zeetongfilets afspoelen en afdrogen en met de rest van het citroensap bedruipen. Filets van zout en peper voorzien.

7.      De zalmmassa over 4 filets uitsmeren en met de overige 4 filets toedekken.

8.      De gevulde filets in een ingeboterde vuurvaste kom doen en even in de oven laten garen. Hiervoor zijn 10’ voldoende in de oven op 200°C – of 4 minuten in de mircogolf oven. Na de gaartijd nog een 2-tal minuten laten rusten.

9.      Ondertussen de overige boter in een pan smelten en de bloem toevoegen en ontbloemen. Onder constant roeren de room en de visfond langzaam toevoegen. Laten doorkoken. Op smaak brengen met zout, peper en facultatief wat suiker.

10.  Dille wassen. De filets met de saus overgieten en garneren met citroenpartjes of schijfjes en een takje dille.
Smakelijk!!!

      Theresa