Recepten uitwisselen

<
Courgetten-tomatensoep

3 tootjes witlof.
Klontje boter.
Bloem Kippen of groente bouillonblokjes 3 of 4
Melk
Gembersiroop is lekker kan ook zonder.

Tootjes witlof dunne ringen snijden harde kern weg gooien .
Klontje boter smelten in n kookpan.
De witlof erbij doen en wat geel van de witlof achter houden.
Zachtjes fruiten (niet bruin) Lepel bloem erover strooien en roeren met een garde.
Even gaar laten worden maar niet bruin peper zout erbij!
Koud water 0.75l erbij doen en roeren deze wordt nu wat dikker ½ liter melk erbij en de bouillon blokjes roeren.
Eventueel afvullen tot +- 2 liter
De rest van de witlof erbij en een scheutje gember siroop.
Je kan er ook nog slagroom of crème fraiche bij doen, wel eerst wat aanroeren met warme soep in een ander schaaltje. Soms doe ik er ook hamblokjes in maar dan gebruik ik groente blokjes .
Bij kipblokjes kan je kip of kalkoen vlees gebruiken.

Smakelijk eten Francine.