Recepten

Koffie Parfait.

Benodigdheden:   6 mokka tasjes
Koffie-extract:     25 gr gemalen Koffie     ½ tas kokend water
3 eierdooiers   100gr griessuiker   1,25 dl room
Afwerking:  klein toefje slagroom -   chocoladeschilfers -  mokkaboontje.

Bereidingswijze:
- Gemalen koffie laten trekken in kokend water gedurende 15 min.
vervolgens door een filterzakje gieten en je bekomt ong. 2 spl. Extract
- Mokkatasjes of kommetjes 30 min. Voor het vullen in de diepvries plaatsen.
- Eierdooiers + suiker schuimig kloppen in warmwaterbad.
- koffie- extract toevoegen.
- De stijfgeklopte slagroom onder de koude biscuitdeeg scheppen.
- Onmiddellijk in de gekoelde tasjes verdelen en invriezen ( zeker 120 min)
- 5 tal min voor het opdienen uit de diepvries halen en versieren met een toefje slagroom en chocoladeschilfers en eventueel mokkaboontje.

Smakelijk!