Recepten

1.      Neem zo’n 40 gr. Goede boter en een 4 soeplepels grijze garnalen. Prak de boter met een vork tot hij wat zachter wordt. Maal de garnalen fijn met een keukenrobot. Meng nu de boter en de gemalen garnalen, kruiden met peper. Zout is overbodig omdat de garnalen al zoutig smaken. Zo heb je verse garnalenboter en een pak beterkoop dan de kant en klare.

2.      Was de asperges, schil ze daarna. Bewaar de schillen en maak er een fonds van, d.w.z. de schillen juist onder water zetten en zachtjes zo’n 20’ laten koken met een klontje suiker, vers gemalen peper en een heel klein klontje boter en het groente blokje. Na 20’ zeven.

3.      Een beetje van dit vocht afnemen en hierin de aspergestukken van 5 cm 5’ koken, de kopjes even opzij houden. De hoofdjes pas na die 5’ erbij doen en dan nog 3 à 4’ laten koken. Als ze gaar zijn in een vergiet doen en het vocht opvangen.

4.      Laat nu de garnalenboter in een pot smelten en strooi er de bloem over. Roer dit goed glad en laat dit bloemmengsel nog even op het vuur drogen. Blus daarna met al het aspergevocht en laat het geheel 5’ zachtjes doorkoken.

5.      Laat de soep nog eenmaal tot tegen het kookpunt komen mar niet koken. Doe de asperges in de soep en voeg er de Cognac en de room toe. Nog eventueel bijkruiden met peper uit de molen.

6.   Juist voor het opdienen doe je de garnalen in de soep en dan dadelijk uitscheppen. Doe je dit niet dan krijg je taaie garnalen, dus daarna dadelijk aan tafel.

7.Strooi in ieder bord wat fijngehakte dille.

 

Theresa,